Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски показа грешките на Кабаков и поиска той да не свири повече мачове на тима (ВИДЕО)

19 август 2024, 15:26 часа • 1238 прочитания

Сагата около представянето на Георги Кабаков по време на дербито на петия кръг на Първа лига между Левски и Лудогорец продължава с пълна сила. Както е известно, арбитърът си навлече гнева на „сините“ със своите отсъждания като те дори пуснаха специална декларация, в която го нарекоха „ибрикчията от Пловдив“.

Днес от Съдийската комисия към БФС пуснаха официално изявление, в което осъждат поведението на „сините“ шефове и го наричат „недопустимо“. Само няколко часа по-късно от Левски отговориха на декларацията на СК като от своя страна написаха такава и извадиха видео с грешките на Георги Кабаков. Ръководството на столичния гранд дори поиска той да не свири повече мачове на тима.

Левски с нова яростна атака

„ПФК Левски“ категорично заявява, че Георги Кабаков повече не трябва да ръководи двубои на нашия отбор, без значение от съперника. Явната тенденция в неговото съдийство бе доказана и на двубоя с „Лудогорец“. Тук не говорим за липса на качества, а за очеизвадна тенденция. Кабаков беше като компютър, програмиран да свири само в едната посока“.

„Този му стремеж щеше да докара нечуван срам да гледа на ВАР (надяваме се, че ако засадата не го бе спасила, щеше да бъде извикан до монитора) дузпа, която няма как да се даде и на квартално мачле. Той буквално щеше да си счупи краката да бяга към бялата точка в комична ситуация, в която Пламен Андреев изчиства топката и е връхлетян от нападател на съперника, но нямаше същия ентусиазъм да се замисли поне да отсъди нарушение за изблъскване в гръб срещу Алекс Колев в последната минута“.

Георги Кабаков категорично не се съобразява със съдийската тенденция, а именно да се контактува само с капитаните на отборите, и то в определени ситуации. Вместо това той цифром и словом се е обяснявал и успокоявал футболистите на „Лудогорец“ ДЕВЕТ минути. Абсолютен прецедент в световния футбол – да разговаряш с футболисти от даден отбор 9 минути и никой от тях да не получи картон“.

„Може би и затова „най-добрият ни съдия“, етикет, който още му стои лепнат като гербова марка в медиите, е изпаднал в девета глуха на европейското съдийство. Нямаше го на Европейско първенство, нямаше го на Олимпиадата, все по-рядко го има и в евротурнирите“, се казва в част от декларацията на Левски.

По-рано днес стана ясно, че Мустафа Сангаре е получил контузия по време на дербито с Лудогорец.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес