Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски плати над 1 милион лева и погаси пореден голям дълг

23 юли 2024, 14:17 часа • 1489 прочитания

Българският футболен гранд Левски погаси пореден голям финансов дълг. "Сините" изплатиха главницата по дълга към Столична община, който бе в размер на 1 370 000 лева. Така клубът вече няма лихвоносни задължения към държавата и може да диша по-спокойно във финансово отношение.

Левски изплати главницата по дълга към Столична община

По-рано през годината Левски изплати и главницат от дълга към НАП. След днешната вноска към Столична община Левски направи "поредна огромна крачка към окончателното спасение и финансово стабилизиране на клуба", написаха от стадион "Георги Аспарухов.

Наско Сираков

Благодарности към фенове, треньори, генерален спонсор и служители

Клубът благодари на феновете, треньорите, генералния спонсор и на всички служители: "Благодарни сме на всички, без които това нямаше да се случи. На феновете, които не спряха да подпомагат финансово клуба. На всички треньори, които с работата си помогнаха за осъществяването на сериозни трансфери и по този начин бяха вкарани свежи пари в клубната каса."

"На генералния спонсор, който продължава да помага финансово на клуба. На всички служители на клуба за всеотдайната и професионална работа", завършва съобщението на "сините" в социалните мрежи. С това се потвърдиха и думите на Наско Сираков отпреди дни, че думата "фалит" вече е много далеч в миналото на Левски.

Все пак трябва да се отбележи, че Левски дължи 16-17 милиона лева на Васил Божков - дългове, за които Наско Сираков смята, че няма поводи за притеснение, тъй като Божков е обещал да не си търси парите.

ОЩЕ: Планът на Наско Сираков за нов модерен стадион на Левски

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес