Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кризата в Локомотив Пловдив се задълбочава: Клубът остана без спортен директор

07 октомври 2024, 16:50 часа • 742 прочитания

Бурята в Локомотив Пловдив продължава с пълна сила. След като преди дни помощниците на треньора на тима Любослав Пенев излязоха с декларация до "БТА", в която атакуваха остро спортния директор на клуба – Илко Пиргов, днес той обяви, че напуска поста си. Пиргов излезе с официална позиция, в която заяви, че прекратява изпълнението на функциите си като спортен директор.

Илко Пиргов вече не е спортен директор на Локомотив Пловдив

"С настоящото официално уведомление бих искал да ви информирам, че считано от днес (07.10) прекратявам изпълнението на функциите си като спортен директор на ПФК Локомотив Пловдив. Предвид създалата се ситуация се налага да окажа съдействие в школата на клуба. Ще помагам там като треньор на вратарите, тъй като обстоятелствата го изискват и имам морален дълг към децата в академията", гласеше изявлението на Пиргов.

До това се стигна, след като преди 2 седмици треньорите от школата на "смърфовете", както и служителите в ДЮШ обявиха, че подават молби за напускане в знак на подкрепа към собственика на клуба Христо Крушарски.

Също така припомняме, че наскоро Илко Пиргов обвини Любослав Пенев, че получава процент от всички изходящи трансфери на клуба и се усъмни в професионализма му. Това не се хареса на помощниците на Пенев, които обвиниха Пиргов, че иска да изгони треньорския щаб излязоха с дълга декларация срещу него.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес