Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов: Предстоят разговори с ръководството, аз съм готов да продължа (ВИДЕО)

09 декември 2023, 20:19 часа • 3526 прочитания

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде своето мнение след минималния успех на "сините" над Ботев Враца в двубой от 20-ия кръг на Първа лига. Специалистът анализира представянето на възпитаниците си както в срещата, така и през целия сезон. Наставникът на столичани разкри, че е готов да продължи начело на тима, но предстоят разговори с ръководството.

Защо Левски промени схемата на игра за мача

"След като сме победили, значи сме били успешни. Трябваше да играем с трима централни защитници, защото на такива терени играем по-трудно. Играта ни е базирана на разигравания в средата на терена, а тук нямаше как. Сега се налагаше да действаме максимално опростено, да играем вертикален футбол, който не го умеем много добре. Контролирахме играта, представихме се нелошо. Бяхме по-добрият отбор, с изключение на последните 10 минути", заяви Костов след победата на Левски над Ботев Враца.

Вар БФС Боби Михайлов

Според Костов Левски е дал подобаващ отговор след резила с Хебър

"Отвърнахме на стихийните атаки на противника подобаващо. Имахме много добра реакция след загубата от Хебър. Не съм говорил с футболистите дълго и широко, защото ги критикувах публично и това даде резултат. Имаше положителна промяна“, допълни той.

ОЩЕ: Рокада в Левски: Наско Сираков сменя Костов с именит български треньор?

Спадът във формата на "сините"

„От лятото до сега паднахме физически, защото тежестта беше върху няколко основни играчи. В първите 3-4 месеца бяхме вдъхновени, максимално мобилизирани, печелихме мачове в последните минути и това сплотяваше отбора. Последните два месеца започнахме да губим мачове в последните минути и го отдавам на умората и напрежението", смята специалистът.

Бъдещето на Николай Костов начело на Левски

"Предстоят разговори с шефовете, говорим постоянно. Мъчим се по всякакъв начин да излезем от тази сложна ситуация. Не е лесно, такава е ситуацията. Ще преодоляваме трудностите, Левски винаги оживява, както се казва, и ще ставаме по-силни. Най-добре е да спрем дотук и да пожелаем весели празници на всички. Готов съм да продължава да работя. Спомням си как бях приет в началото, но после нещата се промениха. Започнахме добре, напоследък издъхваме. Имаме млад отбор, който се повлия психически от нападките“, завърши треньорът на Левски.

ОЩЕ: Емил Спасов разкри с какво ЦСКА превъзхожда Левски и посочи изхода на "синя" звезда

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес