Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов отговори защо Левски загуби от Айнтрахт и посочи голямата цел на "сините" (ВИДЕО)

01 септември 2023, 00:18 часа • 4902 прочитания

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде своето мнение за загубата на "сините" от Айнтрахт Франкфурт във втория двубой от плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите. Специалистът призна, че немският отбор е по-добър от неговия на този етап, и разкри каква е целта на 26-кратния шампион на България.

"Айнтрахт е по-добър от Левски, не ни се получи играта"

„Бяхме надиграни през първото полувреме. Решихме да отдадем инициативата на противника през второто, за да се отбраняваме по-добре. Не ни се получи днес. Губехме лесно топката. Нямахме добри подавания. Няма да критикувам отбора, положиха усилия момчетата. Може би това са нашите възможности на този етап. Мисля, че Айнтрахт е по-добрият от нашия и трябва да го приемем.

В ПЪРВИЯ МАЧ: Левски европейски продължава да мечтае! Гол шедьовър донесе хикс срещу Айнтрахт (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Бяха по-бързи, по-добри с топката. Създадоха много ситуации, макар да нямаха чисти. Разчитахме на контраатака през второто, но не ни се получи да удържим и да влезем в продължения. Бях предвидил смени за тогава, за да сме по-атакуващи, но това е футболът. Съжалявам!“, започна Костов в Германия.

Непредвидена промяна в плана за Левски

„Ние играхме още през първото полувреме с дълги пасове, което не беше предвидено от нас. Даже бяхме изненадани. Може би такава беше нагласата на нашите защитници. Не излизахме добре от пресата, бързо се освобождаваха от топката и не ни се получи просто играта. Това е“, призна той.

Нападателите на "сините" бяха неутрализирани 

„До голяма степен успяха да ни неутрализират, тъй като нападателите ни бяха така. Изключение бяха последните минути. Имахме възможности за контраатаки през първото полувреме, но не се възползвахме. Като цяло количеството на атаки от нас беше слабо", смята специалистът.

СТРАХОТЕН ЖЕСТ: Айнтрахт дари пари за семействата на загиналите фенове на Левски

Целта пред Левски е шампионска титла

"Имаме си цели. Отборът мисли за шампионска титла в родината. Ако днес не ни се получава, то и в България ще има такива мачове. Не може винаги да побеждаваш. Въпросът е да запазим играта си и да разчитаме на нашия футбол. Искаме на тренировките всички играчи да участват дейно в защита и атака“, продължи треньорът на Левски.

Благодарност към феновете и заявка за по-силен Левски

„Искам да благодаря на феновете, от името на клуба, отбора. Много е приятно, че имахме такава подкрепа на терена на Айнтрахт. Апелът ни е да продължават, тъй като се целим в шампионата, а там вече сме догонващи, тъй като имаме натрупани две загуби. Очаквах да стигнем толкова напред в Европа. Въпросът е да направим така следващият сезон в Европа да бъдем още по-силни. Това е целта и да изградим отбор, който да побеждава“, завърши Николай Костов.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес