Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Колежа“ приема финала за Суперкупата, стадионът скоро ще има цялостна козирка

19 октомври 2023, 11:55 часа • 1488 прочитания

Стадион „Христо Ботев“ ще приеме финала за Суперкупата на България. Това съобщиха колегите от „Спортал“. Както е известно, двубоят между Лудогорец и ЦСКА 1948 трябваше да се проведе в началото на сезона, но бе отложен заради ангажиментите на двата клуба в евротурнирите.

Досега Пловдив не е приемал финала за Суперкупата

Според информациите финалът за Суперкупата ще бъде насрочен за първата половина на февруари 2024-та, седмица преди подновяването на шампионата. „Колежа“ пък е избран по две причини – по-мекият зимен климат в Пловдив, както и отоплителната система, с която разполага съоръжението на Ботев. До момента Града под тепетата никога не е приемал финал за Суперкупата.

🏗️ Днес започна монтирането на фермите по южната трибуна на Стадион "Христо Ботев" 🏟️ Продължава работата и по останалите трибуни. 🟡⚫

Posted by PIMK on Thursday, October 19, 2023

Работата по стадиона продължава

Междувременно от фирмата, която строи стадион „Христо Ботев“ разкриха, че съвсем скоро съоръжението ще има завършена цялостна козирка. Днес започна монтирането на фермите по Южната трибуна, а работата по останалите сектори продължава. Очаква се в най-скоро време да стартират и дейностите по фасадата на Централната трибуна на „Колежа“.

Днес пък стана ясно, че Локомотив Пловдив обмисля варианта да вземе изгонен от градския съперник Ботев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес