Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът отсече: Кърджали отказва да приеме България – Унгария, ако е пред празни трибуни

14 ноември 2023, 12:38 часа • 2265 прочитания

Неяснотата около стадиона, на който ще се проведе предстоящата европейска квалификация между България и Унгария продължава. До мача остават само два дни, а все още не се знае къде ще се играе срещата. Един от вариантите е „Арена Арда“ в Кърджали, като още вчера се заговори, че стадионът почти сигурно ще бъде домакин на двубоя.

Днес обаче кметът на Кърджали Ерол Мюмюн постави важно условие, за да се състои мача между България и Унгария на стадиона в града. Той е категоричен, че „Арена Арда“ ще е домакин на събитието, но само, ако то се проведе пред публика. В противен случай съоръжението няма да бъде предоставено за срещата.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Долу ръцете от г-н Борислав Михайлов!

Ерол Мюмюн е категоричен в искането си

Национален отбор по футбол

„Община Кърджали има желание да приеме мача България – Унгария, но нашето горещо изискване е той да се проведе пред пълни трибуни. За нас самото гостуване на националния отбор е исторически момент и ще се превърне в празник за града. Ще повиши рейтинга и разпознаваемостта на нашия регион. Исторически момент. Но мач пред парни трибуни в Кърджали, няма да се проведе“.

Двубой пред празни трибуни е като тренировка. Депозирана е молба към УЕФА, чака се тяхно решение. Пак повтарям, за нас домакинството ще е голям чест и исторически момент, но среща ще има само, ако има публика. Дали това ще стане, или не, зависи от БФС. Ние сме категорични – мач ще се играе само пред пълни трибуни“, каза Ерол Мюмюн.

Снощи организаторите на протеста срещу БФС се заканиха на Борислав Михайлов, готвят му десант.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес