Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Керкез смята, че Ботев Пловдив е аутсайдер, а Попето заяви целите на "канарчетата"

10 юли 2024, 21:38 часа • 768 прочитания

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез и капитанът на "канарчетата" Ивелин Попов говориха на пресконференция преди първия мач от квалификациите за Лига Европа срещу Марибор. Наставникът смята, че тимът му е аутсайдер в двубоя, а Попето разкри целите на актуалния носител на Купата на България.

Ботев Пловдив е в готовност за Лига Европа

"Цяла година се готвим за Европа и предстоят два трудни мача. Когато играеш в Европа, всички опоненти са трудни. Марибор редовно участват в турнирите. Когато започне мача, можем да очакваме, че Ботев ще играем силно. Това е нещо много хубаво за Пловдив да има мач от евротурнирите. На този нов стадион със сигурност ще има позитивна енергия", смята Керкез.

ОЩЕ: Голям талант на Ботев Пловдив на крачка от трансфер в участник в Шампионска лига

ВАР-ът на Actualno

Марибор има повече опит от Ботев Пловдив

„Най-важното е, че основната част от състава остана. Новите футболисти имат нужда да се адаптират. Всички нови са готови да помогнат. За мен е важно, че моят капитан е тук със същата енергия и същата мотивация да се изявява на терена. Марибор има повече опит от Ботев в Европа. Определено е част от плана да има продажби на футболистите. Това показва добра работа", каза още той.

Каква е целта на Ботев Пловдив?

„Целта е да виждаме усмивки по стадиона и радостни целта. В Европа да стигнем колкото се може по-далеч. Ясно е, че Ботев е аутсайдер, но е важно тимът да дава най-доброто от себе си“, заяви старши треньорът на Ботев Пловдив.

Мечтите се сбъдват, тръпка винаги има

„Настроението винаги е добро. Запознати сме със силните и слабите страни на Марибор. Мечтата се сбъдва. Тръпка винаги има, дори на възстановителна тренировка. Ако няма тръпка, по-добре да не се занимаваш. Целите са да виждам все повече във всеки един мач пълен стадион, усмихнати хора, малки деца, които се радват и чакат автобуса, както и да изграждаме футболисти" гласяха част от думите на Ивелин Попов.

ОЩЕ: Официално: Ботев Пловдив продаде крило в елита на Швейцария

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес