Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидат за президент на БФС: Липсва ни методика, в Първа лига - 10 отбора

03 март 2024, 14:25 часа • 4020 прочитания

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Захариев даде обширно интервю, в което разкри детайли от своята програма за развитие на футбола у нас. Той обърна внимание на липсата на методика, изложи тезата, че в Първа лига трябва да има 10 отбора, и обясни защо според него не ни е нужен нов национален стадион.

Идеите на Георги Захариев-кандидат за президент на БФС

"Липсва методика в българския футбол. Големият проблем е, че нямаме адекватни треньори, които да произвеждат футболисти. Виждате в момента, че отборите се оплакват от оттеглянето на бетинг компаниите, но основният начин на финансиране на клубовете трябва да бъде обърнат към производството и продажбата на състезатели", заяви Захариев в предаването "Арена Спорт" по БНТ.

ГРАДЕВ ЗА ГОНЗО: "Не може измамник с фалшива диплома да бъде президент на БФС!"

ВАР-ът на Actualno

Политиките на Захариев за младите футболисти

"В момента ситуацията е такава, че водещите тимове не дават достатъчно шансове на българските футболисти и затова аз призовавам, който има възможност да замине за чужбина. Трябва да сме много внимателни дали да не бъде въведено правило за това мачовете да започват играчи до 21 години. Другият проблем е натурализирането на чужденци извън Европейския съюз. За да стимулираме клубовете да залагат на повече българи, ние ще разпределяме 50% от ТВ правата за отборите на база на минутите, които те са дали на състезатели до 21 години, които преди това имат и поне един сезон в академията", коментира футболният агент.

Първа лига от 10 отбора и без нов национален стадион

Пред БНТ той изрази още позиция, че родната Първа лига трябва да бъде съставена от само 10 тима" Клубовете не бива да чакат поредния месия от БФС да дойде и да ги оправи. Склонен съм да изляза на дебат по темата, защото не трябва да се изгражда нов национален стадион. Ще бъде абсолютно прахосничество да бъдат хвърлени едни 300 млн. лева за 2-3 домакински мача на година. Кой е националният стадион на Италия? На Германия? На Испания? Ние ли сме най-богати в Европа? Освен това зрителите не бива да забравят, че от големите инфраструктурни проекти се краде най-много", смята кандидатът за президент на БФС.

ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ГЕОРГИ ЗАХАРИЕВ: Кандидат за президент на БФС предложи Христо Стоичков да бъде включен в Изпълкома

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес