Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Янтра излъга Септември София и завърза битката за първото място във Втора лига (ВИДЕО)

04 март 2024, 15:35 часа
Реклама

Янтра Габрово излъга Септември София като гост в дербито на 23-ия кръг на Втора лига и завърза битката за първото място във временното класиране. Отборът на Велислав Вуцов се наложи на столичани с 2:1. Срещата бе доста оспорвана като освен с трите гола ще се запомни и с червения картон на капитана на Янтра Петър Казаков.

Първата част бе много оспорвана

Янтра стартира мача по отличен начин и поведе още в петата минута. След грешка на Септември в центъра на терена Велислав Василев бе изведен сам срещу стража на домакините Димитър Шейтанов и с прецизен удар го преодоля.

В средата на първата част Септември изравни. Айкут Рамадан намери Симеон Александров и крилото на ЦСКА, което играе под наем във втородивизионния тим, изравни. Домакините бяха много близо до пълен обрат в 37-ата минута, но удар на Асен Георгиев срещна напречната греда.

След почивката също беше интересно

🟢⚪Янтра за втори път през сезона повали лидера! Пета поредна победа за "ковачите"! Браво, момчета! #ВсичкиЗаедно #ЕдинградЕдинотбор #ЛюбовТрудПостоянство #НиеСмеЯнтра

Posted by OФК Янтра Габрово / Yantra Gabrovo Football Club on Monday, March 4, 2024

Янтра реализира второ попадение в 57-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на Септември топката стигна до Айвън Ангелов, който с плътен удар матира Димитър Шейтанов. Десетина минути преди края на редовното време на мача габровци останаха с човек по-малко на терена, след като Петър Казаков бе изгонен за втори жълт картон.

След това футболистите на Вили Вуцов се прибраха дълбоко в своята половина, за да бранят преднината си. До края на срещата повече голове така и не паднаха и играчите на Янтра Габрово се поздравиха с много ценната победа.

Класирането във Втора лига

След загубата на Септември битката за първото място във Втора лига стана много оспорвана. Лидер продължава да бъде тимът от София с 47 точки в актива си. На втора позиция е Спартак Варна с 45. Трети е тимът на Марек с 41. Четвърти е Монтана с 40, колкото има и петият Янтра. Първите два отбора в класирането се изкачват директно в Първа лига, докато третият играе бараж с 14-ия в елита.

Наскоро Янтра Габрово сравни капитана си с Меси след мач с три червени картона и масово сбиване.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес