Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изпуснат "Мерцедес" и 3 камили подарък - шокиращата история на Стоичков в Саудитска Арабия

25 юли 2024, 16:30 часа • 1586 прочитания

Много преди Саудитска Арабия да се превърне в дом на десетки топ футболисти, заради стотиците милиони долара, които се наливат във футбола, българската футболна икона Христо Стоичков е бил любимец на кралското семейство. 

И историята за неговото посещение там и договорът с Ал-Насър е доказателство за това колко голям е Модерния ляв и колко обичан е на всяка точка от земното кълбо. 

ВИЖТЕ: 3 камили, куп подаръци и изпуснат "Мерцедес" заради дузпа - малко познатите истории на Стоичков от Саудитска Арабия

Христо Стоичков има легендарни истории от престоя си в Ал-Насър

Злато, диаманти и всякакви дарове за Стоичков от принца 

През 1998 година приключва с Барселона и се завръща в ЦСКА, но само един мач по-късно отпрашва (с позволение) за Саудитска Арабия. Той има предварителен договор да изиграе два мача за местния Ал-Насър, но футболът далеч не е най-интересното, което му се случва. 

"Къпех се в злато и диаманти. Скъпи подаръци имаше за мен, за жена ми, за децата", спомня си Стоичков. 

В края на престоя му, Камата не може да вземе всички подаръци, които е получил. Но това далеч не е всичко - запознайте се с вълшебната история как е получил 3 камили, разминал се е с чисто нов "Мерцедес" и отношението, получено в Саудитска Арабия ТУК

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес