Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Трудно се подготвяш за мач, когато не знаеш къде ще се играе

15 ноември 2023, 17:42 часа • 1833 прочитания

Новият национален селекционер Илиан Илиев говори преди дебюта му начело на представителния тим на България срещу Унгария. Наставникът на Черно море сподели, че е много трудно да се подготвиш за мач, без да знаеш къде ще се играе, визирайки хаоса със стадиона-домакин от последната седмица.

Илиев призна, че няма да прави големи промени и отрече информацията, че възнамерява да свали доверието си от капитана Кирил Десподов и да даде лентата на друг. Специалистът също така сподели, че иска играчите му да имат самочувствие и его, но това да не влияе на представянето им с националната фланелка.

„Няма да правим много промени от селекцията на Кръстаич“

Национален отбор по футбол на България

„Играл съм за този национален отбор, чувствам се длъжен да дойда. Поех отбора преди две седмици, това беше трудно решение. Ще опитам да помогна на отбора в тази ситуация. Първото, което искам да подобря, е самочувствието. Играхме неуверено в предишните мачове, а имаме много добри футболисти. Унгарският отбор е опитен, играли са много време заедно. Отборът не е само Собослай. Ако мислим само за него, ще имаме проблем, защото играем срещу много добър отбор“.

„Това е неприятна ситуация. Трудно е за всеки, който играе без подкрепа от феновете. Надявам се футболистите да защитят честта на националния отбор. Подготовката за мача премина добре, футболистите се подготвиха добре. Малко трудно е да се настроиш за мача, когато два дни преди него не знаеш къде ще се играе“.

Валентин Антов Национален отбор по футбол на България

„В лоша серия сме, трябва да се концентрираме. Унгарците са добър отбор. Трябва да се концентрираме върху мача, щеше да е добре да има фенове, без фенове ще ни е трудно. Решихме да не правим много промени от селекцията на Младен Кръстаич, за него това е било най-доброто. Добре е да има и млади играчи, които да помагат в трудните моменти. Няма да тръгнем към подмладяване, такива крайности. Ще се опитаме да играем футбол и естествено, да вземем точки“, обясни новият национален селекционер.

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов сподели, че няма футболист в света, който иска да играе пред празни трибуни.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес