Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Съставът не е решен, потенциалът на Люксембург не отговаря на резултатите (ВИДЕО)

11 октомври 2024, 18:14 часа • 533 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев даде пресконференция преди двубоя на "лъвовете" с Люксембург от Лига на нациите. Специалистът призна, че съставът на "трикольорите" не е определен, и предупреди за потенциала на противника.

Илиан Илиев: Нищо не е на всяка цена

"В двете тренировки футболистите показаха огромно желание, надявам се да го вкарат и в мача. Тези донякъде положителни резултати не трябва да ни вкарват в ситуация, че на всяка цена трябва да бием. В спорта няма "на всяка цена". Мълчанието взима връх на обяд и вечеря, надявам се да е от концентрация", заяви Илиев.

ОЩЕ: Гонзо за националния отбор: Всички знаем, че нямаме "уау" футболисти, затова ни трябва колектив

Илиан Илиев

Люксембург е достоен за уважение съперник

"Съперникът е сериозен, стигна до бараж за европейското. Срещаме най-добре представящия се отбор в последните години от цялата група - не говоря само за европейските квалификации. Трябва да уважаваме противника. Не сме решили още за състава. Има време, утрото е по-мъдро от вечерта, има време да се реши. Хората се интересуват за състава - кой ще влезе, кой ще излезе, така е по-добре. Не е добре да има безразличие, както беше началото. По-добре да има и критика", отбеляза националният селекционер.

"В последните години липсваше импулс и самочувствие. Със сигурност ако победим Люксембург утре, те отпадат от борбата, защото ще им дръпнем със седем точки. Искаме да продължим да сме на върха в групата, трябва да се потрудим. Двете им загуби ни учудиха, особено втората. Резултатите им не отговарят на потенциала на отбора им", предупреди специалистът.

ОЩЕ: "7 милиона българи - 7 милиона състава": Илиев обясни защо не вика много нови (ВИДЕО)

 

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес