Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев след дълго чаканата победа: Има още много да градим, за да се борим за Световно първенство

08 септември 2024, 21:19 часа • 2273 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев призна, че се говори по-лесно, след като България успя да постигне така бленуваната и дълго чакана победа. След 2-годишна суша "лъвовете" надвиха Северна Ирландия на стадион "Христо Ботев" в Пловдив пред над 10 хиляди зрители.

Илиан Илиев благодари за подкрепата към националния отбор

"Да, по-лесно се говори след победа. Момчетата се вложиха максимално. След толкова време да постигнеш победа е много добре за колектива, за настроението", започна Илиан Илиев пред БНТ веднага след мача, който бе решен от един гол.

"Искам да благодаря на публиката, че създадоха обстановка след толкова години. Надявам се, че на следващия мач с Люксембург ще дойдат дори повече хора. До голяма степен победата се дължи и на тях", добави още Илиев.

Илиан Илиев

България трябва да продължи да гради, за да се бори за Световно първенство

"Играхме по-агресивно, по-нападателно и това даде резултат. После направихме нужните промени, за да запазим резултата. Толкова време нямахме победа, сега мисля, че изиграхме правилно мача. Но имахме качеството да изнесем топката и да създадем повече проблеми на такъв отбор."

"Доволни сме, че имаше настроение, че дойдоха хора. Доволни сме, че играхме със самочувствие, но има още много да градим, за да можем в един момент да станем отбор, който да е готов да се пребори за световно първенство", завърши Илиан Илиев.

Как България победи Северна Ирландия, четете в репортажа на Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес