Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев посочи рецептата на Черно море за повтаряне на миналогодишния подвиг (ВИДЕО)

19 август 2024, 23:44 часа • 1379 прочитания

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде своето мнение след победата на "моряците" при визитата на Локомотив Пловдив в двубой от петия кръг на Първа лига. Специалистът посочи рецептата за повтаряне на подвига от миналия сезон, когато отборът му завърши на второ място.

Черно море победи Локо Пловдив хъс и характер

„Характерът и промяната в начина на игра бяха причините за успеха. Първо трябва да поздравя Любо Пенев, играха млади млади момчета, играха доста агресивно. В моментите, в които бяха агресивни, се огънахме. Трябваше да ни вкарат гол, за да тръгнем да играем футбол. Трябва да го правим и при 0:0. Имахме и малшанс в някои ситуации. 3 ситуации 100%-ви пропуснахме. Вкараха ни на контраатака. Радвам се, че успяхме да победим на Лаута. Поздравявам момчета за характера, който проявиха и за смелостта“, заяви Илиев след победата на Черно море над Локо Пловдив.

ВАР-ът на Actualno

Кое е най-важното нещо за "моряците"?

„Най-важното нещо е да играем със самочувствие под преса на човека с топка. Ако това не го направим, няма как да постигнем класирането от миналата година. Когато играеш по-плахо, чакаме нещата да се случат, става това, което стана – вкараха ни гол. Ако не бяхме изравнили бързо и да се върнем в мача, можеше пак да го загубим. Ние трите смени ги бяхме подготвили преди гола. Не успяхме да ги направим. Затова имам хора на резервната скамейка, които да влязат и да променят хода на мача. Надяваме се да имаме повече опции за бъдещето“, допълни треньорът.

Състоянието на Кешеру

„Кешеру е далеч от физическото състояние, в което трябва да е. С присъствието си дава самочувствие на играчите, което е добре. С времето се надявам не само самочувствие, а и на продуктивността на терена. Независимо, че изравнихме, сменихме схемата на 4-4-2 и успяхме“, разкри още той.

„Ние преди мача казахме на футболистите – много хора се съмняват, че можем да повторим това от миналата година. Ние трябва да си върнем страстта от играта, което стана след гола на Локомотив. Имахме един вакуум и може би това е катализаторът да си върнем страстта. Взехме много мачове по подобен начин – характер, хъс, настроение и най-вече страст“, завърши Илиан Илиев.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес