Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев остава начело и на Черно море, и на националния отбор

07 юни 2024, 11:51 часа
Реклама

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев ще продължи да води както "лъвовете", така и клубния си Черно море. Това съобщиха от Българския футболен съюз. Ръководството на БФС подписа нов договор с Илиев, който му позволява да продължи да съвместява работата си като национален селекционер и треньор на "моряците".

Илиан Илиев ще води Черно море и през новия сезон

Илиан Илиев пое националния отбор през есента на 2023-а, като още тогава бе уточнено, че до лятото ще съвместява двете работи, а след това ще се водят нови разговори. Сега Илиев и ръководството на БФС са се разбрали да продължат по същия начин и след 1 юли. Контрактът на Илиан с БФС остава до 2026 година.

Илиан Илиев

Илиан се разбра с Гонзо да не напуска "моряците"

Новото споразумение бе парафирано преди приятелския мач със Словения в Любляна в събота. До момента Илиан Илиев има пет мача начело на България, като няма допусната загуба, но има и само една победа (над Танзания с 1:0) и четири равенства. 

"Израстването на отбора под ръководството на Илиан Илиев е видимо за всички. Убедени сме, че той е точният човек", заяви президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов, който наскоро се прицели в спечелване на Лигата на нациите и класиране за Мондиал 2026.

"Още при представянето ми казах, че бях длъжен да дойда и да помогна на националния отбор. Основната ми цел е да вдъхнем по-голямо самочувствие на футболистите, защото те качествата си ги имат. Смятам, че вървим в правилната посока", заяви Илиан Илиев.

А какви са слабостите на националния отбор според селекционера на България, четете в линка!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес