Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Искаме да спечелим групата, имаме футболисти, които могат да затруднят всеки

02 септември 2024, 19:02 часа • 791 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев говори пред медиите преди старта на Лигата на нациите. Наставникът сподели, че основната цел пред тима е спечелване на групата и допълни, че страната ни разполага с достатъчно футболисти, които могат да затруднят всеки съперник.

Илиан Илиев бе категоричен, че националите трябва да играят с повече самочувствие. Той коментира и предстоящия мач с Беларус от Лигата на нациите като заяви, че очаква трудна срещата, тъй като съперникът разполага с достатъчно качествени играчи.

Какво каза Илиан Илиев

Национален отбор по футбол Кирил Десподов

„Искаме да играем със самочувствие и да се опитаме да спечелим групата. Напрежение винаги трябва да има. Напрежението е и тръпка. Изчезне ли ще е трудно и сам да се мотивираш. На никого не пожелавам да изпита това, което изпитахме в мача с Унгария. Нещото, което трябва да сме изключително внимателни, е да не подценяваме противника. Да играем със самочувствие. Ние имаме добри футболисти, които ако играят с увереност, могат да затруднят всеки“.

„Не сме перфектни има моменти, които трябва да изиграем по-добре. Не се е случило това, че трябва да побеждаваме повече. Не може да варираме много в групата. Някои момчета, които направиха впечатление са тук, но трябва да имаме ядро. Когато играхме в Словения си говорихме, че словенският отбор го сглобяват от пет години“.

„Беларус притежава играчи от първенствата на Русия и Казахстан. Доста агресивни са. Имат трима, четирима от Динамо Минск и показаха, че са качествени играчи в двубоите срещу Лудогорец. Имахме желание да извикаме две, три момчета от младежите, но предвид важността на мача с Полша ги оставихме там. Поглеждаме към някои от водещите отбори и те имат двама българи, които играят, което ни затруднява. Целта е да направим гръбнак на отбора“, обясни Илиан Илиев.

По-рано днес селекционерът на Беларус се изказа ласкаво за националния ни тим и Илиан Илиев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес