Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хебър и общината взимат спешни мерки за терена на „Георги Бенковски“, клубът иска размяна на домакинства

24 юли 2024, 17:33 часа • 584 прочитания

Ръководството на Хебър, съвместно с Община Пазарджик, предприе спешни мерки за подобряване на състоянието на терена на стадион „Георги Бенковски“ в града. Както е известно, тревната настилка бе в ужасяващ вид по време на двубоя на „гробарите“ със Спартак Варна през уикенда.

БФС скастри Хебър, както и още 2 клуба

По-рано днес от БФС скастриха Хебър, както и още два елитни отбора, за лошото състояние на терените им и им поставиха ултиматум. Това явно е уплашило ръководството на пазарджиклии, които веднага се предприели мерки по оправяне на тревната настилка.

Също така стана ясно, че Хебър ще поиска да бъдат разменени предстоящите домакинства на Славия и Ботев Пловдив, докато текат възстановителните работи по терена. Идеята на пазарджиклии е през есента да гостуват във въпросните срещи, а през пролетта да приемат двата тима в своя дом. 

Хебър Пазарджик Спартак Варна

От Общината обещаха теренът да е подменен до 40 дни

„Чрез съвместна работа в рамките на следващите 40 дни ще успеем да осигурим и положим модерно тревно покритие от последно поколение, покриващо всички европейски стандарти с висока степен на издръжливост".

"Клубът полага всички усилия да бъдат разменени предстоящите домакинства със Славия и Ботев Пловдив - Хебър да бъде гост сега, а напролет да приеме двата клуба в Пазарджик на адекватно подготвен терен, така че да не бъдат ощетени феновете“, съобщиха от Община Пазарджик, цитирани от колегите от БТА.

Преди дни Хебър тръгна в Първа лига със загуба от Спартак Варна.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес