Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонзо обясни за дипломата си и отсече: Трябва да се обединим в една посока

06 март 2024, 21:55 часа • 14881 прочитания

Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов се срещна с част от столичните клубове, за да представи програмата си. Гонзо отговори на критиките за своето образование, коментира взаимоотношенията си с Борислав Михайлов и призова за обединение на всички футболни хора.

Очакванията на Гонзо за срещата с клубовете

"Нямам представа кои клубове ще дойдат, защото хората от Зоналния съвет канят. Това е покана и тя е пожелателна, а не задължителна. Целта на срещата е да представим и обясним програмата, по която ще работим и също така да разкажем какво сме свършили до момента. Очаквам подкрепа от клубовете, които дойдоха на срещата. Аз лично като технически директор на БФС съм обиколил няколко пъти страната, контактували сме. Нека отборите да изберат най-достойния от всички кандидати", започна Иванов преди срещата в столичния хотел "Хемус".

ОЩЕ: Стилиян Петров отсече: Ако някой иска да съм в българския футбол, да гласува за Бербатов

ВАР-ът на Actualno

Как са работили Георги Иванов и Боби Михайлов

"Аз се казвам Георги Иванов и ако се смята, че някой може да ме мести така наляво-надясно, много се бърка. Нормално, Борислав Михайлов ме е поканил във футболния съюз. Ние две години работим по програми, направихме доста неща за това време. Но имаме и още доста планирани неща. Използваме програмата, която беше гласувана за периода 2022-2026 и там има неща, които трябва да завършим. Две години сме работили по тях и очакваме подкрепа, за да можем да завършим", обясни Гонзо.

Критиките на Крушарски

"Няма какво да коментирам Крушарски. Той е президент на Локомотив (Пловдив) и трябва да си гледа неговия си отбор. Искам да кажа, че за тези повече от 30 години във футбола съм видял много злоба, много завист на мой гръб. И не мога да отговарям на хора, които критикуват. Смятам, че моята кампания е позитивна. Не искам да говоря за другите кандидати", каза още кандидатът за президент на БФС.

ОЩЕ: "БФС не е приют за слуги и пияници": Нова атака на Георги Градев

ВАР-ът на Actualno

Гонзо показа уважение към Бербатов

"За Бербатов? Ние сме опоненти с него, а не врагове. Ние сме играли заедно с Димитър Бербатов в националния отбор. Сега сме опоненти, но това по никакъв начин не означава, че аз нямам уважение към него или към който и да е от другите кандидати. Всеки един си има предимства и недостатъци. Не бих казал кой е най-сериозен опонент. Всеки един кандидат си има и своите шансове, и своите идеи и си излага програма. Не е важно и аз кой виждам, а какво виждат хората", допълни той.

Призив за обединение и коментар за дипломата от Георги Иванов

"Убеден съм, че трябва и трябва да направим всичко възможно, кандидатите да се обединим в една посока, без значение кой е спечелил. Защото аматьорският, детско-юношеският футбол се нуждаят от сериозна помощ. Там трябва да си изградим играчи. А това няма как да стане без помощта на държавата, на общините. Няма какво да коментирам въпроса с моята диплома. Не искам да влизам в диалог с хора, които имат проблеми със себе си. Ако имаш висше образование, трябва да имаш и средно. Но тези хора има нещо, което ги изяжда отвътре, за да са толкова агресивни", завърши бившият централен нападател.

ОЩЕ: Градев: До 2009 г. в БФС заплати не се взимаха, Михайлов получава заради Ганчев и Венци Стефанов

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес