Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голмайстор №3 сред вратарите се включва в „Мача на надеждата“ на Стенли

12 юли 2023, 10:04 часа • 1420 прочитания

Третият най-добър реализатор сред вратарите в историята на футбола – Димитър Иванков, ще бъде една от звездите, които се включват в „Мача на надеждата“ организиран от бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров. Освен него участие в срещата ще вземат и Росен Кирилов и Илиан Стоянов – Коловати. Както е известно двубоят е с благотворителна цел като събраните средства ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания.

Майстор на дузпите 

Димитър Иванков е юноша на Левски като има над 200 мача с екипа на „сините“. Той е трикратен шампион на България и пет пъти е носител на Купата на страната. Печели и титлата на Турция с екипа на Бурсаспор. Иванков доби световна слава с умението си да изпълнява дузпи. Той има на сметката си 43 попадения, което го поставя на трето място в света сред вратарите – зад Роджерио Сени и Хосе Луис Чилаверт.

Димитър Иванков

Още две родни звезди ще играят в мача 

Росен Кирилов пък е трикратен шампион на България с екипите на ЦСКА и Литекс и един път вдига Купата на страната с „червените“. Илиан Стоянов пък се завръща у нас специално за двубоя на Стенли. Както е известно бившият защитник на Левски от години живее в Япония. Коловати има на сметката си две титли и три купи със „сините“. „Мачът на надеждата“ ще се проведе на 6 септември от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Илиан Стоянов

Ето кои звезди потвърдиха участие:

В тима на звездите, който ще бъде воден от Мартин О'Нийл, са потвърдили участие още Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг и Ашли Йънг.

Димитър Димитров-Херо ще може да избира и от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев, Здравко Здравков, Илиян Стоянов, Димитър Иванков и Росен Кирилов.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Битка за слава и много пари - Лудогорец мечтае за ново чудо в Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес