Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Захариев за Гонзо: Давам му време до понеделник и после го почвам (ВИДЕО)

15 март 2024, 19:55 часа • 6718 прочитания

Георги Захариев, който бе един от кандидатите за президент на БФС, коментира пред медиите избора на Георги Иванов-Гонзо

"Казах на Мартин, Стилиян и Димитър - останете, можем да влияем на процесите. За мен е опасно да се оставя изпълкомът само с предложените от Георги Иванов хора. Трябва да има поне един глас вътре, който да сигнализира, да изрази становище по дадена тема.", заяви Захариев.

"Има нещо, което ме притеснява, и то е това, което водещите на целия конгрес казаха - предложенията от Георги Иванов за Изпълкома ще бъдат първи в списъка, а всички останали ще бъдат надолу. Делегатите нямат идея кои хора ще са в изпълкома. Ние имахме предложение да бъдат подредени по азбучен ред, но беше отхвърлено. Това какво би променило? Ти ако искаш да гласуваш за някого, ще го подчертаеш."

Още: Петър Костадинов след победата на Гонзо: Пожелавам му успех! (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Георги Захариев заяви още, че това показва как се упражнява влиянието върху хората - без въобще да знаят кой с какво се занимава.

Нередностите по време на конгреса

Още: "Клубовете решиха": Първи думи на Стилиян Петров, Мартин Петров и Бербатов (ВИДЕО)

Запитан дали е видял нещо нередно по време на конгреса, Захариев каза: "Аз лично не съм видял нещо нередно. Да, имаше процедурни хватки, борба, но това са нормални неща - има го и в парламента. Делегатите това искат. Да, феновете на българския футбол не искаха това, знаем всички. Делегатите припознават Георги Иванов, като човек, който ще се бори за техните интереси. Дали хората гласуват за човек, който решава ежедневните проблеми или гледат голямата картина и търсят човек, който мисли в перспектива? Но малките клубове от дадено село - той си гледа клубчето, гледа си теренчето, гледа си десетте топки и припознава Георги Иванов като човек, който може да реши дребничките проблеми. Това е разликата."

Захариев се закани: "Аз все още не знам становището на Георги Иванов за много неща, защото генерализира. Не знам дали той взима решенията или му ги взимат. Искам да вида конкретика вече. По действията му ще го познаем. Аз ще продължа да съм критик. Давам му кредит на доверие до другия понеделник и после го почвам."

Още от Георги Захариев гледайте във видеото:

Още: Георги Захариев: Със сигурност има задкулисни договорки, които влияят на изборите (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес