Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генчев след поражението от Берое: Не сме очаквали, че можем да загубим, това е голяма крачка назад

25 октомври 2024, 21:30 часа • 895 прочитания

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев говори след загубата на своя тим с 2:0 от Берое. Заралии спечелиха след попадения на Хуан Карлос Пинеда и Сантиаго Годой. Поражението на "сините" е първо на "Герена" и идва след успеха във Вечното дерби.

Станислав Генчев критичен след загубата от Берое

"През първото полувреме имаше липса на ефективност. Втората част не я започнахме, както ни се искаше. Видя се леко отпускане в нашия отбор. Не притискахме съперника пред неговата врата, както беше през първото полувреме. Много слабо полувреме. Не ми хареса ефективността в атака. Жалко за ситуациите, които изпуснахме, но не можем да върнем мача. Неприятна загуба. Не сме очаквали, че това нещо може да се случи."

"През първото полувреме направихме всичко възможно да излезем като победители, но второто полувреме беше много слабо. Отборът на Берое се възползва още от първата грешка, която допуснахме и поведе. След това мачът се изнерви доста, втора контраатака и дефакто тогава мачът приключи", заяви той пред медиите.

Генчев опита да промени събитията на терена със смените, които направи, но влезлите от пейката не успяха да внесат това, което се очакваше от тях: "Трудно мога да кажа след мача някаква персонална оценка. Направихме принудителни промени. Макун и Бала не трябваше да играят, но ситуацията ни принуди. Това не е оправдание. Всеки трябва да се доказва на терена. Първо сме виновни треньорите, после футболистите."

"Проблемът не е само в средата на терена", продължи специалистът. "В последните осем мача не сме вкарали гол от чиста игрова ситуация. Не, че нямаме положения, но липсва завършващият удар. Не успяваме да реализираме, това е основният проблем, а не средата на терена. За нас всяка среща е важна. Единственото решение са победите. Трябва да победим за Купата и след това Черно море."

"Много голяма крачка е това встрани от целта, никой не е очаквал да загубим, но няма как да върнем мача", завърши Станислав Генчев.

Вижте повече подробности от мача: "Беше иху, сега ще е тихо!": Левски се сгромоляса срещу Берое на "Герена"

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес