Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ел Маестро: Имам 100% свобода в ЦСКА, но трансферите не са моя работа

15 октомври 2023, 21:00 часа • 1847 прочитания

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде първото си телевизионно интервю след своето завръщане начело на "армейците". Сърбинът с британски паспорт коментира отношенията си с ръководните фактори на "Българска армия" и свободата, която има в своята работа.

Разликата с предния престой и лошото начало на сезона за ЦСКА

"Основното по-различно нещо съм аз. С пет години по-опитен съм. Много неща в клуба са се променили за към по-добро. Работил съм в пет различни страни. Тук е моето любимо място. Не е случайно, че се завърнах. Имам, и трябва да имам обяснение, но това не касае само моята работа, но и на хора преди мен, затова не е коректно аз да давам правосъдие. Ясно е, че някои проблеми имат по-задна дата, преди аз да дойда тук", заяви Ел Маестро пред БНТ в интервю за предаването "Арена спорт".

ОЩЕ: Заради феновете: Звезда на ЦСКА бил готов да разтрогне договора си

ЦСКА фенове

Отношения с футболисти и ръководство

"Това е една специална част от работата ми, мисля как да постигнем баланс. Има играчи с различна националност. Не е едно и също с всеки играч, като има хора с много различна националност. Отношенията с всички са различни, но всичко е базирано на уважение. Много е добре. Много от хората са си същите, но има и нови лица. С Филипов подобряваме комуникацията си. Орманджиев е много готин, носи ни баклава на тренировка. Данаил Ганчев е израснал много и е със значително по-отговорна роля отпреди, защото на практика е главният човек. Сега комуникираме и работим много повече отпреди“, призна специалистът.

Свободата в треньорската работа на Ел Маестро

"Аз имам абсолютно 100% свобода да вземам всички решения, които са задължения на треньора, както е във всеки клуб в Европа. В България има някакво неразбиране в концепцията за работа на треньора. Нещо се обърква, когато става дума за подписване, привличане или продажба на играчи. Това не е работа на треньора. Това не е моя работа. Никъде по света това не се върши от треньора самостоятелно. Четейки между редовете, това е нещото, което феновете тук очакват, но е нещо грешно. В Германия над треньора има 5-6 души, които вземат тези решения, преди треньора да има думата“, каза още треньорът на ЦСКА.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Дори Лудогорец стана евроидиот заради родната действителност

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес