Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дойдох, видях, победих": ЦСКА покори Балчик за Купата на България (ВИДЕО)

09 ноември 2023, 19:29 часа • 3846 прочитания

ЦСКА победи Черноморец Балчик с класическото 3:0 в първата историческа официална среща между двата отбора и се класира за 1/8-финалите на Купата на България. Данило Асприля започна като титуляр и се отблагодари с две попадения. Джонатан Линдсет също се разписа в заключителната фаза на двубоя, завършвайки заучено изпълнение на пряк свободен удар.

13 мач без загуба за ЦСКА

"Армейците" ще научат следващия си съперник в надпреварата при жребия на 10 ноември. Те са в серия от 13 мача без допуснато поражение. Само преди дни "червените" разгромиха Хебър. За селекцията на Нестор Ел Маестро предстои сблъсък от Първа лига срещу Крумовград.

ОЩЕ: "ЦСКА има много нападатели, но няма голмайстор - такъв като Каранга, Соу..."

ЦСКА

Данило Асприля блести с два гола за полувреме

В самото начало Асприля наказа неразбирателство в домакинската отбрана и откри резултата. Гостите продължиха да натискат, а колумбиецът изтърва с глава в 24-тата минута. Стражът на Черноморец Димитър Илиев се отчете с добри намеси. Шопов стреля опасно, ала в аут, преди Асприля да удвои към края на полувремето.

Линдсет оформи класиката

През втората част статуквото се запази. ЦСКА контролираше развитието на двубоя. В 55-ата минута атака на столичани доведе до корнер. При неговото изпълнение Юга принуди Илиев да направи ново хубаво спасяване. Най-сериозната опасност пред вратата на Димитър Евтимов си я създаде самият той. Българинът уцели Нсонде, който остана на сантиметри от гола. В 89-ата минута Линдсет оформи класиката, засичайки пас на Вион.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: А бе, къде е Боби?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес