Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА уреди престижна контрола с актуален полуфиналист в Европа

15 юни 2023, 09:19 часа • 1284 прочитания

Столичният гранд ЦСКА успя да уреди контрола срещу швейцарския гранд Базел, съобщава "Тема Спорт". Контролата ще се изиграе по време на летния подготвителен лагер на "червените", който ще се състои в австрийския планински курорт Бад Клайнкирхайм.

ЦСКА ще играе контрола с Базел

Базел успя да стигне до полуфиналите на Лигата на конференциите през изминалия сезон след силна европейска кампания. Любопитното е, че през миналото лято ЦСКА се изправи срещу швейцарския тим в плейофите за влизане в Лигата на конференциите, но отпадна.

Скорошното съперничество между ЦСКА и Базел

"Червените" дори победиха Базел на родна земя с резултат 1:0, но след това отстъпиха като гост в Швейцария с 0:2. ЦСКА и Базел се срещнаха и в плейофите на Лига Европа през 2020-та, когато "червените" надделяха и се класираха за групите.

ЦСКА - Базел 2020

ЦСКА ще се готви в Австрия с други европейски грандове

ЦСКА все още не е обявил официално програмата си за лятото, но контролата с Базел вече е договорена. "Червените" ще тренират в Бад Клайнкирхайм, където ще се готвят и отборите на Удинезе, Базел, Панатинайкос, Легия Варшава, Ференцварош, Карлсруе и втория тим на Байерн Мюнхен.

Отборът на Саша Илич завърши на втора позиция през миналия сезон - на само една точка от шампиона Лудогорец. Тимът ще иска отново да атакува титлата в Първа лига, както и да пробие към групите на Лигата на конференциите. Сезонът в България започва в средата на юли, а първите европейски битки са в края на юли и в началото на август.

Ето и кога ЦСКА ще играе Вечно дерби и първия си сблъсък с Лудогорец през новия сезон.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес