Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА с остра позиция: БФС нарушава собствените си наредби, за да угоди на Левски

22 август 2024, 15:15 часа • 621 прочитания

Ръководството на ЦСКА излезе с остра позиция свързана с решението на Българския футболен съюз Вечното дерби с Левски да се играе на стадион „Георги Аспарухов“ и то без гостуваща публика. „Червените“ са категорични, че политиката на централата е „анти ЦСКА“. Шефовете на „армейците“ смятат да обжалват решението пред Апелативната комисия към БФС.

Декларацията на ЦСКА

От ЦСКА споделиха, че според наредбата на БФС Вечното дерби с Левски се играе само на Националния стадион „Васил Левски“. Двубоят може да се проведе и на клубен стадион без гостуваща агитка, но само при подписан от ръководствата на двата тима протокол. Такъв обаче няма. „Червените“ са категорични, че футболният съюз нарушава собствените си наредби, за да угоди на Левски.

❗️Позиция срещу решението на Българския футболен съюз И нека старата песен зазвучи на нов глас. Така можем да обобщим...

Posted by CSKA Sofia FC on Thursday, August 22, 2024

ОЩЕ: Безпрецедентно обединение: НКП на Левски подкрепи ЦСКА и Сектор Г за Вечното дерби

„Политиката на БФС продължава да бъде анти ЦСКА“

„Политиката на БФС продължава да бъде анти ЦСКА. Няма как да си помислим друго, предвид факта, че Футболният съюз не само не взима предвид категоричната ни позиция по отношение на дербито, но дори нарушава собствените си наредби с една цел – да угоди на Левски в момент, в който от Герена скачат остро срещу съдиите“.

„Според чл. 29, ал.3 и 4 от наредбата на БФС за първенствата, срещите между ЦСКА и „Левски“ се играят само на ст. „Васил Левски“ или на собствен стадион без гостуваща агитка САМО при подписан от ръководството на ДВАТА клуба протокол. Е, няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че такъв протокол няма“, се казва в част от декларацията на ЦСКА.

По-рано днес феновете на ЦСКА от Сектор Г нападнаха мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес