Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България U21 се бори достойно срещу Германия, спорна дузпа реши мача

11 октомври 2024, 20:53 часа • 1117 прочитания

Младежкият национален отбор по футбол на България се представи достойно при визитата си на Германия в предпоследен двубой от квалификациите за Европейското първенство до 21 години. "Лъвчетата" отстъпиха с 1:2. Максимилиан Байер откри резултата в деветата минута, а до почивката Никола Илиев изравни. През втората част Ник Волтемаде реализира спорно отсъдена дузпа и донесе успеха на Бундестима.

България U21 загуби минимално от Германия

Домакините стартираха по-силно срещата и логично поведоха в деветата минута. Футболистът на Борусия Дортмунд - Максимилиан Байер, засече с глава центриране отдясно и преодоля Христов. Възпитаниците на Александър Димитров разчитаха предимно на контраатаки. В 37-ата минута една от тях се ознаменува с успех.

ОЩЕ: С красиви голове: България U21 помечта, но бе подчинена от Германия (ВИДЕО)

Александър Димитров

Никола Илиев изравни!

Марин Петков, Станислав Шопов и Никола Илиев комбинираха, за да може последният да възстанови паритета с хубав шут. След почивката нашите момчета играха равностойно. Около 60-ата минута обаче Германия вдигна темпото. Дамян Христов се отчете с няколко спасявания, но нямаше какво да стори в 65-ата минута.

Спорна дузпа за Германия

Главният съдия отсъди дузпа в полза на Бундестима за спорно нарушение на Борислав Рупанов в наказателното поле. Зад топката застана Волтемаде, който не сбърка и върна аванса на своя тим. До края на двубоя България бе най-близо до попадение при удар с глава, който излезе встрани от целта.

ОЩЕ: Илиан Илиев: Съставът не е решен, потенциалът на Люксембург не отговаря на резултатите (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес