Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Враца спря пропадането в Първа лига, Септември - не (ВИДЕО)

19 август 2024, 21:04 часа • 1275 прочитания

Ботев Враца постигна първа победа в efbet Лига. "Зелените лъвове" надвиха Септември София с 2:0 у дома в двубой от петия кръг на родното първенство. Точни за отбора на Тодор Янчев бяха Браян Переа и Мартин Бачев. Страхиня Керкез от състава на гостите получи червен картон в последните секунди. Столичани остават с актив от 0 точки. 

Ботев Враца с първа победа в Първа лига

Ботев Враца започна силно срещата и за Септември бе трудно да се организира. В 32-рата минута Мартин Христов игра с ръка в наказателното поле, което накара главния съдия Валетни Железов след справка с ВАР да отсъди наказателен удар. Переа застана зад топката и не сбърка за 1:0.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Нигерийски талант пропусна голям шанс, но донесе победата на Ботев Пловдив срещу Хебър (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Септември се събуди след почивката

Добрите моменти за врачани продължиха, но вратарят на гостите Димитър Шейтанов успя да направи няколко спасявания. Стражът остана безпомощен в добавеното време на първата част, когато Бачев удвои аванса на тима си с хубав изстрел. След почивката отборът на Николай Митов се събуди. Малшансът и Федерико Бариос обаче не му позволиха да вкара почетен гол. В последните секунди от срещата Страхиня Керкез от гостите направи грубо нарушение, заради което получи директен червен картон.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: "Отписаният" Локо София пак не загуби: ВАР спаси ЦСКА 1948 от издънка (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес