Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Благодаря, Бойко" и Мило в Левски: Защо сега, г-н Сираков? (ВИДЕО)

26 септември 2024, 18:21 часа • 1819 прочитания

Благодарности към Бойко Борисов и покана към Мило Борисов да влезе в ръководството на Левски: това направи мажоритарният собственик на столичния клуб Наско Сираков в рамките на няколко дни. Действията му породиха разнопосочни реакции в "синята" общност, а в "Студио Спорт" на Actualno.com бе поставен резонният въпрос: защо сега? 

Спортните редактори Стефан Йорданов и Джем Юмеров коментираха актуални теми от света на спорта, и в частност - от българския футбол. Двамата засегнаха действията на Наско Сираков, които будят недоумение защо са необходими да се случат точно сега. Спортните журналисти посочиха и възможни хипотези за този "тайминг" от страна на Сираков.

Борисов (х2) в Левски: Перфектият тайминг от Наско Сираков

"Ние не можем да съдим никого, но в момента Левски го спасяват победите. Защото ако отборът беше в серия от 3-4 последователни загуби и Мило Борисов стане част от Надзорния съвет, реакцията сред синьото общество щеше да е много по-различна и щеше да е много по-поляризирано", коментира редакторът на Actualno Джем Юмеров.

Наско Сираков и Мило Борисов

Благодарностите към Бойко Борисов - месец преди изборите

"В момента, благодарение на играта на терена, цялата фенска маса се сплотява. Колкото до благодарностите към Бойко Борисов, само ще кажа, че те са един месец преди изборите. И мисля, че това е напълно достатъчно като коментар."

"Два пъти даже му благодари Наско Сираков. За 48 часа Бойко Борисов бил направил, цитирам, нещо историческо за Левски. Аз на мястото на Сираков бих си спестил подобни благодарности, за да не се поляризират и без това това маргинализираните "сини" фенове", добави още спортният журналист.

Наско Сираков и Бойко Борисов

ЦСКА гради нов отбор с много добър мотиватор

Любопитни процеси се случват и при ЦСКА. Промените не са само в отбора, но и на ръководно ниво. "За Томаш можем да кажем само добро. Доста добре се представя. Показа за пореден път, че е много добър мотиватор. Дори футболист от класата на Лиъм Купър каза, че Томаш е прекрасен и иска да работи под негово ръководство. Успява да създаде семейство. Разбира се, игрово има много какво да се желае, но това е един нов отбор", коментира Джем Юмеров.

Още промени и в ръководството на "червените"

"ЦСКА има нов изпълнителен директор - Радослав Златков. Това мисля, че е един ход, който може да доведе до някаква промяна чисто като ръководене на клуба, защото ЦСКА страдаше от това в последните години. Предишните два изпълнителни директори ще изпълняват малко по-различна функция - Филип Филипов става технически директор, а Стоян Орманджиев - административен директор", добави Стефан Йорданов.

Александър Томаш

За Лудогорец е по-важно да напълни стадиона 

Българският шампион Лудогорец пък тръгна със загуба в основната схема на Лига Европа. "Слабостите в защита на Лудогорец излязоха на преден план. Очаквах повече от Лудогорец - нямаше идея в играта им. Пьотровски много им липсва. Искрено се съмнявам, че ще продължат към финалите. Квадво Дуа не е същият, Пьотровски е контузен, на новите попълнения им е нужно време за адаптация", коментира Юмеров.

Жалка картинка по време на двубоя със Славия Прага

"По предварителни сметки на Лудогорец ще са необходими поне 9 точки да спечелят, за да се класират. Аз лично не виждам как ще успеят да вземат 9 точки", добави Стефан Йорданов. А Джем го допълни: "За мен, без да се обижда никой, е по-важно малко повече да си напълнят стадиона в другите срещи, защото картинката беше жалка, ако трябва да бъдем честни."

Лудогорец

Григор Димитров - между контузиите и надеждите за Финалите на ATP

Сред дискутираните актуални теми в "Студио Спорт" попадна и Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист отказа участие на ATP 500 турнира в Пекин, но сезонът за него все още не е приключил - стига да пребори контузията, която го тормози в последните седмици. А докато се бори за мястото си в световния елит, Гришо успя да "отскочи" и до България за демонстративен мач с легендарния Новак Джокович. 

"За съжаление тази контузия продължава да го измъчва. Надеждите са,  че ще може да участва на Мастърса в Шанхай в началото на октомври. Григор се стреми да влезе в най-добрите 8 за годината, което ще му даде възможност да участва във Финалите в Торино. Аз лично съм малко скептично настроен, че ще успее да го направи, тъй като тази контузия наистина го тормози", каза Стефан Йорданов.

Гришо даде храна за размисъл с мача си в София

"Мъчи го. И годините си казват думата, но пък успяхме да се насладим тук в София на Григор Димитров. За съжаление фокусът отиде другаде. Нека се замислим колко достъпен е тенисът и дали някъде другаде можеше да се изиграе тази среща, освен в София", заяви от своя страна Джем Юмеров. А водещият Стефан Йорданов разшири темата към масовия спорт в България.

ВАР-ът на Actualno: Скъпи Григор, стой далеч от България!

Григор Димитров

Защо масовият спорт не функционира в България?

"Липсва инфраструктура. Да, имаме го събитието, но няма къде децата да практикуват тенис, особено ако говорим за малкия град. Лично млади таланти са ми споделяли, и то от областни градове, че няма къде да тренират зимата и трябва да пътуват до други градове, които не са им близо. А това съответно са разходи, изоставане от учебен процес и т.н."

"Когато се изгради едно прилично съоръжение, то става на цената на три. Дали заради забавяния, дали някой нещо си е прибрал. Всички знаем за какво става въпрос - да не даваме и примери. Дано държавните институции да се задействат. Да не ставаме свидетели само на едно говорене, защото имаме много нужди в спорта", коментира Джем Юмеров.

Обърната пирамида - строим върха, а нямаме основата

"За мен лично проблемът е свързан с това, че пирамидата е обърната наобратно в България: инвестират се адски много средства в елитен спорт, а за масовия спорт остават трохичките. А няма как да имаш елитен спорт, ако нямаш масов спорт. Ние нямаме основата на пирамидата, а ние се опитваме да строим високите етажи", заяви Стефан Йорданов, който коментира обширно темата в рубриката "ВАР-ът на Actualno" в своя материал: "българската държава - олимпийски шампион по немарливост към спорта".

Гледайте целия епизод от "Студио Спорт" на Actualno.com във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес