Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС уволни треньора на юношите след излагацията с 0:9 от Испания

18 октомври 2024, 19:30 часа • 1049 прочитания

Българският футболен съюз (БФС) уволни Владислав Вутов, след като по-рано днес България записа много тежко поражение на базата в Бояна. Юношеският ни национален отбор до 15 години загуби с 0:9 от връстниците си от Испания в първи мач от приятелския турнир на УЕФА. 

Напълно очаквано: БФС уволни Владислав Вутов и компания

От съобщението става ясно, че с Вутов ще си тръгне и целия треньорски щаб, като временно отборът ще бъде воден от директора развитие на ДЮФ към БФС Лъчезар Димов и националните селекционери на юношите до 19 и 17 години Тодор Симов и Петър Карачоров. 

"Българският футболен съюз се разделя със селекционера на националния отбор на юношите до 15 години Владислав Вутов. Решението бе взето днес в централата на БФС след първия приятелски мач на юношите срещу връстниците им от Испания в първия двубой от турнира на УЕФА, който се проведе на Национална футболна база "Бояна".

До назначаване на нов титуляр на юношите U15 тренировките и срещите от приятелския турнир ще бъдат ръководени от директор развитие ДЮФ Лъчезар Димов и националните селекционери на юношите до 19 и 17 г. Тодор Симов и Петър Карачоров", се пише в изявлението на БФС.

Само броени минути по-рано от пловдивския Спартак обявиха раздялата си с Христо Телкийски, който бе помощник на Вутов, като написаха, че ангажиментите му към националния отбор са по-важни.

ОЩЕ: БФС и НАП на война срещу "черното тото": Гонзо и Румен Спецов се разбраха да няма уговорени мачове

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес