Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без тъмни стаички и медийно затъмнение: Конгресът на БФС - на живо в YouTube

11 март 2024, 21:54 часа • 3983 прочитания

Конгресът на Българския футболен съюз на 15 март ще се излъчва на живо в YouTube, а гласуването няма да се извършва в тъмни стаички, за да се избегне заснемането на бюлетините от страна на делегатите. Това стана ясно след инструктажа, проведен на кандидатите за президент на БФС, съобщи bTV.

В БФС се тюхкат как да избегнат тъмните стаички

По този начин ще се гарантира прозрачност в изборния процес. Все още не е ясно дали ще бъде прието предложението да няма тъмни стаички, тъй като не се знаело колко ще струва и дали ще могат да бъдат изработени картоните. Всеки кандидат за президент пък ще има на разположение по 5 минути за обръщение към делегатите.

Георги Захариев

Ще излъчват Конгреса на БФС на живо в YouTube

"Предвижда се да има стрийм на живо в YouTube, ако не - видео и аудиовръзка със случващото се вътре. Всички кандидати са против тъмни стаички. Предложихме да има ниски заграждения от картон, но фигурата на човека, който гласува, да е видима. Целта е да няма снимане с телефон и отчитане на гласовете", обясни Георги Захариев, който е един от кандидатите за президент на БФС.

Друг кандидат - Манол Иванов, се възпротиви на решението делегатите да бъдат настанявани на разноски на БФС в хотела, където ще се проведе самият конгрес. "За мен това не е демократично. По-нормално е всеки делегат да си намери хотел в София и после изпраща фактурата, а по-нататък БФС да я покрие. Някои ще останат по две нощувки и ще отидат едни сериозни пари, които могат да бъдат използвани за детския футбол", каза той.

ОЩЕ: Левски не уважи срещата на Бербатов със столичните клубове (СНИМКИ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес