Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов: Не виждам новото ръководство на БФС да работи по важните въпроси

10 юли 2024, 22:27 часа • 1187 прочитания

Димитър Бербатов даде обширно интервю, в което коментира актуални теми от развитието на българския футбол. Легендата не вижда новото ръководство на Българския футболен съюз да работи по ключови въпроси. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед обаче вярва в позитивната развръзка.

ТВ права, профилигата и още: Бербатов не вижда развитие

"Нас от много време ни няма никъде. Надявам се скоро да ни има. Това зависи от хората, които са избрани от футболните клубове в България. Дали ще го направят, аз следя процесите постоянно, не съм си позволил да коментирам, защото изчаквам да видя как се развиват процесите", каза Бербатов в интервю за Дарик Радио и dsport.

ОЩЕ: Димитър Пенев вярва, че Гонзо ще направи най-доброто за българския футбол

"Незнайно как се удължи договорът за ТВ правата"

"Не виждам да е тръгнало да се прави нещо за развитието на българските футболисти, което е ограничение на чужденците в българския футбол. Не виждам да има такава заложена кауза за новото ръководство. Същото е за тв правата. Незнайно как се оказа, че договорът е удължен до 2030 или до 2029 година, което отново няма да донесе достатъчно средства на футболните клубове", добави той.

ВАР-ът на Actualno

"Същото е с прехвърлянето на администрирането на първенството от Лигата. Това са три направления, по които не се работи в никаква посока. Сигурно забравям нещо. Разбира се, че с Мартин Петров и Стилиян Петров се чувам и обсъждаме тези неща, които се случват", разкри бившият нападател.

ОЩЕ: С подобрение на ВАР: БФС обеща по-малко съдийски грешки в Първа лига

Бербатов вярва, че българският футбол може да се развива правилно

"Винаги ще продължавам да вярвам, че нашият футбол може да тръгне в правилната посока. Даваме картбланш на хората, които са избрани, защото това е волята на клубовете. Ако победиш по определен начин, е едно, ако победиш по различен начин, е малко по-различно", добави легендата.

"Футболът и политиката са обвързани, ние не сме изключение"

"При нас я няма болката, че някой ни е победил, защото знаем как се случиха нещата. Тъй като футболът и политиката са обвързани един с друг, така и при нас това най-вероятно не прави изключение. Някой сега лесно може да каже, че Бербатов се оплаква… Случило се е, това са избрали клубовете. Искам да видя футболът да тръгне в правилната посока и затова гледам да не коментирам изобщо. Някои неща не стават бързо, но искаме да видим, че се върви в правилната посока", смята Димитър Бербатов.

ОЩЕ: Георги Иванов: Промените ще стават бавно и полека, свършихме много работа за 2 месеца (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес