Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Белите“ влизат в ритъм: Славия излъга Ботев Враца за втора поредна победа (ВИДЕО)

10 ноември 2023, 17:19 часа
Реклама

Славия най-накрая започва да влиза в ритъм от началото на сезона, след като „белите“ записаха втората си поредна победа в Първа лига. Това стана след успех с минималното 1:0 като гост на Ботев Враца в мач от 17-ия кръг на родния шампионат. Домакините пък регистрираха шестото си поредно поражение в първенството.

Интересните положения липсваха

В началото на срещата двата тима си размениха по едно добро положение, но така и не се стигна до гол. Такъв все пак падна в минута преди края на редовното време на първата част. Тони Тасев центрира от корнер и Мартин Георгиев прати топката в мрежата на домакините от Враца.

СЛАВИЯ - БОТЕВ (ВР) 1:0 | КРАЕН РЕЗУЛТАТ 1:0 Мартин Георгиев (44) ЧЕСТИТА ПОБЕДА, СЛАВИСТИ! #БЕЛИТЕОТСОФИЯ #ЗАЕДНОЗАСЛАВИЯ #СЛАВИЯСОФИЯ #SLAVIASOFIA #ПФКСЛАВИЯ1913 #ЗАЕДНОМОЖЕМ #SLAVIASOFIA #SLABVR

Posted by Slavia Sofia on Friday, November 10, 2023

Четвърт час преди края на редовното време на срещата Славия бе много близо до второ попадение, но ударът на Емил Мартинов срещна напречната греда на Ботев. Секунди по-късно врачани останаха с човек по-малко на терена, след като Диого Барбоса бе изгонен за втори жълт картон.

Славия се отлепи от дъното в последните мачове

След успеха си Славия събра 17 точки в актива си и вече заема 13-та позиция във временното класиране в Първа лига. Ботев Враца пък продължава да затъва като тимът е на предпоследното място в подреждането с 10 точки.

Преди дни се заговори, че Славия иска да си върне защитник на ЦСКА 1948.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес