Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автогол на Меси се оказа решаващ за връщането на Черно море на върха (ВИДЕО)

01 март 2024, 21:27 часа • 5373 прочитания

Черно море се върна временно на върха в Първа лига. "Моряците" надвиха Ботев Враца с 2:1 на стадион "Тича" в двубой от 23-ия кръг на efbet Лигата. Атанас Илиев изведе варненци напред в резултата с точно изпълнение на дузпа в 41-вата минута. Защитникът на гостите Меси Биатумусока си отбеляза автогол, който се оказа и решаващ за победата на домакините.

Черно море е на върха (засега)

Почетното попадение на "зелените лъвове" бе дело на Мирослав Маринов. 19-годишният българин се разписа с 80-ата минута. Така отборът на Илиан Илиев се изкачи временно до първото място в класирането с 51 точки. Втори е Лудогорец с 48, но "орлите" имат два мача по-малко. Врачани от своя страна заемат предпоследната 13-а позиция.

В ПРЕДНИЯ КРЪГ: Черно море шокира ЦСКА в мач с два червени картона, Каранга погреба „червените“ (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Илиев преодоля Бариос от дузпа

Срещата започна с очакван натиск на Черно море. Стражът на Ботев Враца Федерико Бариос се отличи с няколко добри намеси. Вратарят обаче нямаше какво да стори в края на първото полувреме. Мартин Ачков извърши нарушение срещу Илиан Илиев - младши в наказателното поле, а главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Атанас Илиев, който реализира за 1:0.

Илиев-младши замесен във второ попадение

През втората част "моряците" направиха нова серия от пропуски. Те удвоиха аванса си в 71-вата минута. Илиев - младши центрира от свободен удар отдясно, а при получилото се разбъркване Меси Биатумусока си отбеляза автогол. Малко по-късно Маринов засече подаване на Илкер Будинов за 2:1. В 87-ата минута в рамките на няколко секунди треньорът на Ботев Христо Янев получи два последователни жълти и съответно червен картон и бе изгонен.

ПРИПОМНЯМЕ: Черно море продаде бразилски бунтар в Русия

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес