Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арда обърна Ботев Враца в нервен мач и взе първа победа при Белия (ВИДЕО)

10 март 2024, 16:18 часа • 1060 прочитания

Арда победи Ботев Враца с 2:1 в изключително нервен мач от 24-ия кръг на Първа лига. Тимът от Кърджали губеше в резултата до 76-ата минута, но с попадения на Борислав Цонев и Тонислав Йорданов стигна до така важните три точки.

Успехът бе първи за Арда от 9 декември 2023 година, както и първи след завръщането на Николай Киров – Белия начело на тима. Ботев Враца пък завърши срещата с 10 души на терена, след като Меси Биатумусока бе изгонен с директен червен картон.

Ботев изненада Арда

През първото полувреме двата тима си размениха по няколко добри положения за гол, но такъв така и не падна. Все пак малко след изминаването на час игра Ботев Враца поведе. В 63-ата минута Смоленски центрира в наказателното поле на Арда, където Браян Переа отклони с глава към далечната греда. Там бе позициониран Бубакар Траоре, който от близко разстояние се разписа за 1:0.

Арда успя да направи пълен обрат

АРДА победи като гост Ботев Враца с 2:1. Попаденията отбелязаха Боби Цонев и Тонислав Йорданов.

Posted by ПФК Арда / PFC Arda on Sunday, March 10, 2024

Гостите от Кърджали изравниха около четвърт час преди края на редовното време. Борислав Цонев се възползва от подаване на Станислав Иванов и с глава прати топката в мрежата на Ботев. Това бе и негов първи гол с екипа на Арда. В 93-ата минута кърджалийци получиха право да изпълнят дузпа, след като Станислав Иванов бе повален в наказателното поле на врачани. Зад топката застана Тонислав Йорданов, който с прецизен удар направи пълен обрат в мача.

Грубо влизане на Меси завърши с червен картон

В шестата минута на даденото от съдията продължение на редовното време домакините от Ботев Враца остана с човек по-малко на терена. Меси Биатумусока удари с бутонките в главата стража на Арда Анатолий Господинов и получи директен червен картон. В срещата бяха показани и 10 жълти картона за груби влизания на футболистите и на двата отбора.

Класирането в Първа лига

След успеха си Арда събра 35 точки и се намира на седмо място във временното класиране в Първа лига. Тимът от Кърджали е само на 2 пункта зад отбора на ЦСКА 1948, който заема шестото място. Ботев Враца пък продължава да затъва и е на 15-та позиция с 13 точки – на 7 от 14-ия Пирин Благоевград, който е с мач пасив.

Снощи пък един от лидерите в Първа лига - Черно море се срина срещу Берое.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес