Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антон Генов: Нямам угризения за обвиненията на Перумал

29 май 2014, 09:01 часа • 28113 прочитания

Бившият международен съдия Антон Генов вече е бил разпитван от ФИФА заради ръководения от него мач Египет - Австралия (3:0) на 17 ноември 2010 г. Габровецът бе намесен от сингапуреца Радж Перумал, известен като "Царят на черното тото", че "уредил български съдия" за контролата в Кайро. Информацията, че Генов е бил на килимчето в световната централа, бе потвърдена от настоящия шеф на съдиите в БФС Никола Джугански, който е бил помощник в срещата.

Самият Перумал, който бе арестуван наскоро в Хелзинки, твърди в издадената си наскоро книга, че са направени големи залози за три гола в мача. Това става реалност, след като Антон Генов отсъжда дузпа за домакините в последната минута.

"Не ми се случва за първи път да ме обвиняват. Аз обаче нямам никакви угризения. Тези твърдения са пълни глупости. Нали знаете колко служби на ФИФА и УЕФА са ангажирани със следенето на мачовете. Ако имаше нещо нередно, червената лампичка веднага щеше да светне. Нямаше нищо нередно на тази среща, не са ме викали за нея. Нямам намерение и да се защитавам заради някой, който бил написал книга. Знаете ли, аз ако напиша книга за футбола и това, което става в България, какво ще стане?", коментира скандала пред "Меридиан мач" Генов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес