Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ако Христо Ботев беше жив, щеше да е биткойнър"

30 август 2024, 16:32 часа • 934 прочитания

Биткойн директорът на Ботев Пловдив Георги Манолов изрази любопитно мнение, като обвърза Христо Ботев и Биткойн. Според експерта ако българският революционер и поет бе жив, щял да бъде биткойнър. "Жълто-черните" обявиха поредните иновации около интеграцията на т.н. криптовалута в клуба. За целта използваха свързани публикации от официалния профил на Ботев в X (twitter), Primal и Iris.

Директор на Ботев Пловдив с екстравагантно изказване за Христо Ботев

"Нашият клуб носи името на поета и борец за свобода Христо Ботев, загинал в борбата за свободата на страната ни. Ботев пише: "Само този, който е свободен, може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“. ФК Ботев пострада тежко от централизацията и цензурата по време на българската комунистическа епоха, когато отборът беше принуден да промени името си на "Тракия" и многократно беше малтретиран в полза на приятелски настроени към комунизма клубове.

ОЩЕ: ЦСКА взима звезда на Ботев Пловдив?

ВАР-ът на Actualno

Следователно възприемането на Bitcoin и Nostr е най-естествената стъпка за идентичността и историческите корени на нашия клуб. Ако Христо Ботев беше жив, той щеше да е Bitcoiner, работещ с пълен възел и Norst relay", твърди биткойн директорът на Ботев - Георги Манолов.

ОЩЕ: Официално: Ботев Пловдив с пореден силен изходящ трансфер

Христо Ботев биткойнър

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес