Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Сакраменто Кингс: Везенков би бил играч на топ ниво в НБА

10 май 2023, 10:09 часа • 4019 прочитания

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун изгледа на живо победата на Олимпиакос над Фенербахче в Евролигата. Наставникът на „кралете“ присъства в залата на домакините от Пирея, за да наблюдава лично българския национал Александър Везенков. Родното крило изигра много силен мач, като бе с основна заслуга за успеха.

След двубоя Браун, който бе избран за „Треньор №1“ на сезона в НБА, говори пред колегите от гръцкото издание на „Спортал“, като не спести похвалите си за Везенков. Той бе категоричен, че българският баскетболист би бил играч на топ ниво в Лигата на извънземните и допълни, че Кингс и Саша ще вземат решение за бъдещето му през лятото.

Александър Везенков

„Със сигурност начинът, по който е пазен, прави нещата трудни за него, но пък това отваря пространства за останалите. Той пасва изключително добре на стила, който имаме ние в Сакраменто. Той стреля много успешно от тройката, има ръст и издръжливост, а също така е страхотен борец. Всичко това е вълнуващо за нас, така че ще го оставим да довърши сезона си и тогава ще взимаме решения. Без съмнение сме много заинтересовани от него“.

„Това е четвъртият или петият път, в който някой от организацията идва тук. Нашият оперативен директор Матина е тук, международният ни скаут също, така че от нас интересът е най-високо ниво. Нека довърши сезона си и да вземе решение. Ние ще направим същото. Начинът, по който той стреля от тройката, е страхотен".

"Нашият отбор използва изключително добре пространствата на паркета, играе много бързо и смятам, че той би бил изключително ефективен играч на топ ниво в НБА. Подчертавам неговата издръжливост, освен това не се страхува от нищо и аз обожавам тези негови качества“, каза Браун.

Преди дни медиите в САЩ обявиха, че Везенков на 90% ще заиграе в НБА от новия сезон.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес