Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След само един сезон: Сакраменто разкарва Везенков, българинът чака трансфер

08 юни 2024, 17:49 часа

Зад Океана“ е рубрика на Actualno.com с автор Бойко Димитров, посветена на най-интересните събития в американските спортове.

Реклама

 

Авантюрата на най-добрия български баскетболист Александър Везенков в тима от НБА Сакраменто Кингс е към своя край. Това съобщи спортният журналист Матео Андреани. Според информациите родното крило не попада в сметките на „кралете“ за новия сезон и поради тази причина най-вероятно ще бъде трансфериран.

Везенков подписа за 3 години с „кралете“

Александър Везенков подписа договор със Сакраменто Кингс през миналото лято. Контрактът е за 3 години и е на стойност 20 милиона долара. Той обаче е бил информиран от ръководството на клуба, че не попада в плановете на треньорския щаб за новия сезон. Това означава, че той най-вероятно ще бъде използван като разменна монета от „кралете“ за придобиването на по-голяма звезда.

Везенков най-вероятно ще бъде трансфериран

Самият Везенков иска да продължи да играе в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Българинът има още една гарантирана година от своя договор с „кралете“, което означава, че клубът ще опита да го размени. След края на сезон 2024/25 пък крилото има заложена опция, която гласи, че тимът му, в който се състезава по това време, ще реши дали да го задържи.

Сезонът на Александър Везенков

През изминалия сезон Александър Везенков бе преследван от контузии и това му попречи да покаже истинските си възможности. Българинът изигра общо 42 мача в редовната кампания на НБА, в които се отличи с 5,4 точки и 2,3 борби за средно 12,2 минути на паркета.

Автор: Бойко Димитров

Преди около месец Везенков сподели, че контузиите са му попречили да разгърне пълния си потенциал.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес