Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцки гранд вади милиони, за да отмъкне Везенков от НБА

21 юни 2024, 13:13 часа

Гръцки гранд е готов да извади милиони евро, за да отмъкне най-добрия български баскетболист Александър Везенков от настоящия му тим Сакраменто Кингс. Става въпрос за отбора от Атина – Панатинайкос. Това съобщи местния спортен журналист Костас Николакопулос.

Реклама

Панатинайкос предлага 17 млн. евро на Везенков

Според информациите ръководството на ПАО е подготвило оферта на стойност 17 милиона евро, с която да опита да склони Везенков да подпише с тима. Договорът ще бъде за срок от три години. Наскоро се появиха информации, че бившият отбор на българина Олимпиакос също готви оферта за него, но тя е значително по-ниска – 10 милиона евро за 3 сезона.

Везенков има договор със Сакраменто

Както е известно, бъдещето на Александър Везенков в тима на Сакраменто Кингс е под въпрос. Миналото лято българинът подписа договор за 3 години с отбора от НБА. Първият му сезон в Лигата на извънземните обаче не протече по най-добрия начин, тъй като крилото бе преследван от контузии.

Сезонът на Везенков в НБА

Все пак Везенков изигра общо 42 мача за „кралете“. В тях той реализира средно по 5,4 точки на мач и 2,3 борби за 12,2 минути на паркета. Самият Везенков пък има желание да остане в НБА, но само при положение, че ще получава повече време за изява.

Наскоро Везенков заяви, че контузиите са спрели прогреса му в НБА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес