Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таравари предпочита да остане кмет на Гостивар пред министерския пост

30 май 2024, 23:37 часа • 865 прочитания

Лидерът на албанската коалиция „ВРЕДИ“ /ВЛЕН/ и кмет на Гостивар Арбен Таравари заяви, че ако се проведат предсрочни кметски избори, той няма да приеме поста на министър. Според него това е допълнителен тормоз над 35 хил. жители на Гостивар, предаде БГНЕС.

Още: Силяновска ще връчи мандата за съставяне на правителство през следващата седмица

„Дилемата е дали си струва да се ходи на избори два пъти в рамките на една година?. За 35 000 души в Гостивар да излязат да гласуват през ноември тази година и през октомври следващата година, мисля, че е нечестно. Така че, ако сегашният Закон за местното самоуправление остане в сила, аз ще остана тук. Единствената причина, която ме кара да се колебая, е, че не бих искал гражданите да бъдат тормозени два пъти, преди да излязат да гласуват след по-малко от година“, каза Таравари. Той уточни, че все още не е взел окончателно решение и че ще го каже в понеделник. 

Още: Заплаха: Лидерът на македонска партия намери куршум пред дома си

БГНЕС припомня, че коалиция „ВРЕДИ“ и ВМРО-ДПМНЕ са във финалната фаза от преговорите за коалиционно правителство. На 28 май депутатът от „ВРЕДИ“ Африм Гаши беше избран за председател на македонския парламент, като кандидатурата му беше подкрепена от неговата парламентарна група, ВМРО-ДПМНЕ и Движение ЗНАМ.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес