Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланикът на Турция благодари на БЧК за помощта

16 февруари 2023, 17:19 часа • 1215 прочитания

Посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок благодари на Българския Червен кръст за бързата реакция и адекватната подкрепа, оказана на страната й след земетресенията на 6 февруари. Това съобщиха от БЧК след среща на посланик Секизкьок с председателя на БЧК Христо Григоров и генералния директор на организацията Красимир Гигов.

Ако досега се е казвало, че България е приятелска и съседна страна, то сега тя вече е братска, посочва посланик Секизкьок. От ръководството на БЧК благодарят за добрата организация на турската страна, за топлия прием и подкрепата, оказана на екипа планински спасители, който отпътува за Турция още в първия ден и се включи в спасителните дейности на място.

По време на срещата посланик Секизкьок повтори отправения от страна на Турския Червен полумесец апел за ограничаване на материалните дарения, с изключение на зимни палатки и специализирани отоплителни уреди за тях, както и жилищни контейнери (фургони).

ВСИЧКО ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО - ТУК!

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец също призова всички партньорски организации за приоритизиране на финансовата помощ за Турция и Сирия, допълниха от БЧК.

Всеки, който желае да подкрепи националната кампания на Българския Червен кръст в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ, УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, IBAN: BG64UNCR76301078660913, UNCRBGSF  (За пострадалите от земетресението ) или онлайн - през сайта на БЧК, както и чрез кратко съобщение на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес