Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията не откри експлозиви на отвлечения самолет на EgyptAir

29 март 2016, 17:27 часа • 1848 прочитания

Кипърската полиция не е открила експлозиви на отвлечения днес,29 март, египетски пътнически самолет, който беше приземен принудително в Ларнака, Кипър, предаде AFP, позовавайки се на източник на в органите на реда на острова.

Похитителят тази сутрин отвлече пътуващият между Александрия и Кайро самолет на компанията EgyptAir, като заплаши екипажа с предполагаем колан с експлозиви.

Извършителят насочи самолета към Кипър, където след 6-часви преговори освободи повечето заложници.

Мъжът след това сам се е предал на полицията, информира Интерфакс. Той е бил претърсен, след което е отведен от силите на реда. Похитителят не е имал и такъв колан.

По-рано кипърското външно министерство потвърди, че не става въпрос за терористичен акт, а за действия на човек с психически отклонения.

Похитителят беше идентифициран като Сейф Елдин Мустафа. По-рано се появи друго име на университетския преподавател Ибрахим Самаха. Но Самаха, професор по ветеринарна медицина, заяви, че информацията е грешна и че той е един от пътниците, които са освободени.

На борда на летателното превозно средство е имало 55 души от „различни националности“. Рейс MS181 на компанията EgyptAir е следвал маршрут Александрия – Кайро. Самолетът е трябвало да се приземи в Кайро в 7:30 часа тази сутрин местно време, но връзката с него изчезнала половин час след излитането.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес