Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пападимос ще предупреди гърците, че "трудностите предстоят"

11 април 2012, 22:39 часа • 3828 прочитания

Гръцкият премиер Лукас Пападимос, който на днешното последно заседание на правителството в Атина потвърди 6 май като дата за предсрочните парламентарни избори в Гърция, тази вечер се очаква да излезе с обръщение. Пападимос ще отправи призив към политическите партии и техните лидери, както и към гражданите, че "трудностите пред Гърция предстоят" и че до юни е нужно да продължи безпрепятствената реализация на структурните реформи и на новите мерки за икономии, за да може страната да бъде спасена.

64-годишният Пападимос е подготвил обръщението съвместно с най-близките си сътрудници и че в него ще направи равносметка на петмесечната работа на своя коалиционен кабинет, който той оглави през ноември с подкрепата на двете основни партии - ПАСОК и Нова демокрация, за да прокара мерки за икономии и да осигури втори спасителен международен заем и сделка с банките за облекчаване на гръцкия дълг, предаде БНР.

Според правителствени източници гръцкият премиер смята да препоръча да се запазят темповете на работа на кабинета по време на предизборната кампания, тъй като на 15 май новото правителство ще трябва да представи следващия доклад за напредъка на Гърция пред нейните кредитори.

 

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес