Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ковачевски: Без ЕС ни очакват несигурност и изолация

24 януари 2024, 18:45 часа • 1561 прочитания

"САЩ искат да видят Северна Македония в Европейския съюз възможно най-скоро. Зад тази визия стои нашата концепция за европейски перспективи и сигурно европейско бъдеще в противовес на концепцията за несигурност и изолация". Това заяви македонският премиер Димитър Ковачевски във Фейсбук след днешната среща с американския посланик в страната Анджела Агелер, предаде БГНЕС.

Още: Ковачевски разкри защо македонците искат в ЕС

"За пореден път получих потвърждения за твърдата подкрепа от страна на САЩ за нашите европейски политики. Ние високо ценим доброжелателността на нашите американски приятели, които на срещата в Скопие, посветена на Плана за растеж на Западните Балкани, повториха посланието, че ще продължат заедно с нас по европейския път", написа Ковачевски. "Следващата ни стъпка към европейската интеграция е дългоочаквана и международно подкрепена както никога досега", добави премиерът.

Още: Македонските лидери умуват за изборна стратегия и общ президент

"Вярвам, че този момент ще бъде осъзнат от проевропейските сили в обществото, които ще защитят визията за европейска държава. Зад тази визия стои нашата концепция за европейски перспективи и сигурно европейско бъдеще в противовес на концепцията за несигурност и изолация", подчерта Димитър Ковачевски.

Още: Македонският премиер: Няма сила, която да спре влизането ни в ЕС

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес