Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Косово очаква кумановски сценарий на своя територия

25 май 2015, 09:50 часа • 9427 прочитания

Подобен инцидент, както този в град Куманово в Република Македония очаквам да се случи и при нас. Това каза главният прокурор на Специалната прокуратура в Косово Али Реджа пред Радио и телевизия на Косово /РТК/, предаде БГНЕС.

Той отказа да съобщи мястото и времето кога очаква да се случи подобно нещо. Реджа потвърди, че "държавните институции са запознати с движенията на тези хора".

"Аз лично разследвам този случай много преди инцидента в Куманово. Става въпрос за тежък случай, който може да стане в Косово. Ние обаче сме запознати и разследващите събират доказателствата. Косово, като правова държава, ще се противопостави на това престъпление. Много внимателно следим кой е включен и какво конкретно искат да направят", каза още Али Реджа.

Той не свързва инцидента в Куманово и този, който предстои да стане в Косово, но твърди, че "лицата от Куманово са същите, които искат да направят подобен инцидент и в Косово". "Този случай не е свързан с Куманово, но лицата, които участваха там, са свързани с това, което приготвят на територията на Косово", подчерта специалният прокурор.

Припомняме, че на 9-ти май при въоръжен сблъсък край Куманово загинаха 8 полицаи, а други 37 бяха ранени. Сред нападателите имаше 10 убити. Девет от тях бяха граждани на Косово.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес