Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертвите на влаковата катастрофа в Гърция растат

02 март 2023, 19:26 часа • 2610 прочитания

Общо 57 станаха жертвите на тежката влакова катастрофа в Гърция. Очаква се обаче да станат повече, защото все още се разчистват останки от катастрофата.

Само 1 човек - 20-годишен студент от Волос, е оцелял от всички пътували в първия вагон, който понесе тежестта на челния удар между пътнически и товарен влак преди вече два дни: Десетки загинаха при сблъсък на два влака в Гърция (ВИДЕО)

Втори ден южните ни съседи са в национален траур. 80% от загиналите са млади хора на възраст между 18 и 35 години, съобщава БНТ. 

В областната болница в Лариса са настанени около 50 души - предимно млади хора, между 20 и 23-годишна възраст - те са с различни травми, но са в стабилно състояние. Двама души са в критично състояние и с опасност за живота.

"Започнахме тази сутрин много рано да проучваме мястото. Сега опитваме да проникнем в третия вагон, парче по парче разчистваме. Картината е трагична, грозна, усещаш смъртта, усещаш тъгата. Не знам дали ще мога да се отърся от тези гледки там вътре . Неузнаваемо е. Със сигурност ще отнеме доста дни да се изчисти мястото, защото има много голямо количество отломки", обясни Диа Павликяни от Гръцка федерация на доброволците за гражданска защита.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес