Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имал връзки с политици и служби: Македонски журналист с подробности за издирвания Палчо

05 декември 2023, 07:50 часа • 2407 прочитания

Люпчо Палевски - Палчо, който е сочен за физически извършител на 14-годишната Ваня, чието тяло бе открито в чувал в Скопие, е добре познат в Северна Македония. Това разказа журналистът Владо Перев в ефира на  Нова телевизия. Предполага се, че Палчо е минал границата със Сърбия, бил е в Белград, а след това е дошъл в България. Българското МВР отрече да е на българска територия.

ОЩЕ: МВР отговори дали убиецът от Северна Македония е в България

Опасен престъпник

"Палевски е корумпиран и престъпник. Имал е връзки с политици. Бил е секретар на СДСМ в Скопие и личен приятел на всички македонски президенти. Имал е връзки със службите, от които е получавал записи от техни разговори, а след това ги е изнудвал. Извършвал е домашно насилие над жена си", разказа още журналистът.

Още едно убийство

По думите на Владо Перев Палчо е извършител на две убийства в рамките на четири дни. Преди 14-годишната Ваня е убил свой познат, от който е взел автомобил, с който е отвлякъл момичето. "Убитият е мъж от Велес, който дължал 500 евро на Палевски”, обясни журналиста.

ОЩЕ: Жестоко убийство на ученичка разтърси Северна Македония, убиецът избягал у нас

Антибългарски демонстрации

"Палевски организираше най-жестоките антибългарски демонстрации в Скопие. Привърженик е на Путин и разпространява език на омразата", разказа още Владо Перев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес