Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертви след удар до болница в Бейрут, Израел говори за поразени военни обекти на "Хизбула" (ВИДЕО)

22 октомври 2024, 12:24 часа • 419 прочитания

Поне тринадесет души, сред които и едно дете, са загинали при израелски въздушен удар близо до болница в южната част на ливанската столица Бейрут, съобщава Министерството на здравеопазването в Ливан.

Изглежда, че ударът е попаднал в паркинга на университетската болница „Рафик Харири“, съобщи източник от болницата пред агенция Reuters.

Министерството на здравеопазването съобщи, че броят на ранените е нараснал до 57 души, като 7 от тях са в критично състояние.

Още: Удар по парите им: Израел има план да разруши доверието на шиитите към "Хизбула"

Това е един от 13-те въздушни удара, които бяха нанесени в южната част на Бейрут в понеделник вечерта. Израелските военни заявиха, че са атакували обекти, свързани с "Хизбула", припомня BBC.

Израел: Ударена е военноморска база на "Хизбула"

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщават, че са нанесли удар по военноморска база на "Хизбула" в Бейрут през нощта на 22 октомври, както и по други цели. Според военните базата е използвана от „Хизбула“ за съхранение на бързи лодки, провеждане на тестове и обучение на военноморските ѝ сили.

Допълнителни удари в Бейрут през нощта са нанесени по оръжейни складове, командни центрове и друга инфраструктура, някои от които са били под земята, казват от ЦАХАЛ.

Още: Нов опит за постигане на примирие в Газа: Антъни Блинкен кацна в Израел (ВИДЕО)

Преди ударите в Бейрут армията издаде предупреждения за евакуация на цивилното население.

Военните заявяват, че са ударили три командни центъра на други места в Ливан, принадлежащи на въздушните сили на "Хизбула", известни като „Отряд 127“. Те са отговорни за нападенията с дронове срещу Израел.

Ударите се нанасят в момент, когато сухопътните сили продължават да действат срещу терористичната групировка в Южен Ливан, пише The Times of Israel.

Още: Иран обвинява САЩ, ако войната с Израел се разрасне

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес