Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да не свършва руското пушечно месо в Украйна: Челябинск пак обеща повече пари за нови войници

14 юни 2024, 11:19 часа • 2844 прочитания

В Русия не спират да обещават повече пари на тези, които се запишат в руската армия. Целта е ясна - да не свършва руското пушечно месо в Украйна, защото иначе няма да има никакви руски успехи на фронта.

Поредното обещание за по-розов руски свят (русский мир) - ако оцелееш, дойде от губернатора на Челябинска област. Той представи идеята си пред народното събрание в Челябинск за одобрение, резултатът беше бързо съгласие.

Губернаторът Алексей Текслер предложи еднократната премия за влизане в армията да стане 350 000 рубли (близо 3900 долара). Месечното възнаграждение е отделно. Това е вторият път през 2024 г., когато в Челябинск вдигат премиите за желаещи да отиват да умират в Украйна, след като беше направено увеличение на еднократната премия от 75 000 рубли (около 850 долара) на 225 000 рубли (около 2500 долара): И жените-затворници в руската армия ги лъжат с парите

В общо 14 руски региона вдигнаха еднократните премии - и има подигравки защо, след като официално уж толкова много руснаци си умират от желание да разгледат Украйна по модела: "Виж Украйна и умри". Според издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин само през тази година дотук 160 000 души доброволно подписали договори за служба в руската армия.

Още: "Ще изпепелим Германия": Русия събира доста чужденци за пушечно месо (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес